![]() |
Вие сте тук > �������������� �������������� |
![]() |
|
Тестени изделия
Мекички с “Лопрофин” Необходими продукти: 100 гр. LOPROFIN 37 гр. картофено пюре 4 гр. прясна мая щипка сол 130 гр. хладка вода Начин на приготвяне: В купичка се разтварят маята и солта в хладка вода. Лопрофин-а се изсипва в дълбока купа, прибавя се разтворената мая и се разбива с миксер до получаване на хомогенна смес /трябва да е с гъстотата на кексово тесто/. След това се прибавя картофеното пюре и отново се разбива с миксер. Купата се покрива с полиетилен и се оставя да втасва 1 час на топло. Пържи се в сгорещено олио като се взема със супена лъжица от сместа и се сипва в олиото. След изпържването се оставят да се изцедят върху кухненска хартия. Понички от “Лопрофин” Необходими продукти: 100 гр. LOPROFIN 1/2 с.л. олио 10 гр. захар 5 гр. прясна мая 100 гр. хладка вода 5 гр. конфитюр Начин на приготвяне: В купичка се разтварят маята, водата, олиото и захарта. В дълбока купа се изсипва Лопрофин-а и се прибавя разтворената мая. Разбива се с миксер до получаване на хомогенна смес. След това се прибавя конфитюра и отново се разбива с миксер. Оставя се да втасва 1 час и се пържи в сгорещено олио, като се сипва със супена лъжица от сместа. След изпържването поничките се оставят да се изцедят върху кухненска хартия. По желание се поръсват с пудра захар или топинг. КИФЛИЧКИ 225 г Rite–Diet Low Protein Baking Mix 2 х 5 мл чаени лъжички (2 равни чаени лъжички) Rite–Diet Gluten-Free Baking Powder 50 г растителен маргарин 50 г кристална захар 50 мл вода Фурна: 220оС Начин на приготвяне: Смесете Baking Mix и Baking Powder. Разтрийте с мазнината, докато сместа наподоби хлебни трохи. Размесете с кристалната захар. Добавете достатъчно вода, за да се получи меко тесто. Месете върху набрашнена повърхност, докато се получи гладко тесто. Оформете кора с дебелина 1 см и нарежете с формички. Наредете върху леко намазнена хартия за печене и печете около 15 минути. ХЛЕБЧЕТА Получават се 2 х 450 г хлебчета 500 г (1 пакет) Rite–Diet Low Protein Baking Mix 500 мл вода 40оС (с телесна температура) 2 равни 5 мл-чаени лъжички суха мая или: 15 г прясна мая 1 равна 5 мл-чаена лъжичка захар 1 равна 5 мл-чаена лъжичка сол (ако позволява диетата) Фурна: 230оС Начин на приготвяне: С две намазнени форми за хлебчета 15 см х 10 см х 7.5 см ще постигнете най-добри резултати. 1. Разтворете маята със захарта в около 1/4 от топлата вода. Оставете я на топло място докато се получи пяна – около 10 минути. 2. Смесете Baking Mix и солта (ако се използва). Добавете разтворената мая и останалото количество вода. 3. Разбърквайте внимателно, като използвате дървена лъжица или миксер, докато се се образува гъсто тесто (1 – 2 минути). Не месете повече. 4. Разделете тестото на две еднакви половини. Намажете с мазнина отгоре, покрийте го с намазнен полиетилен и го оставете на топло място, докато тестото достигне ръба на формата (25 – 30 минути). 5. Печете в центъра на фурната за 25 – 30 минути, докато се получи твърда кора. 6. Оставете хляба във формата за 5 минути, докато изстине преди да го извадите от нея. |
Събития
5-8.X.2017г
ESPKU конференция в Hell, Норвегия. 28.02.2015г
Ден на редките болести (програма) 28.Юни
Международен PKU ден |
ESPKU конференция във Венеция, Италия.