Вие сте тук > Тестени изделия Открийте ни във facebook   карта   връзки   форум


Тестени изделия

Мекички с “Лопрофин”
Необходими продукти:
100 гр. LOPROFIN
37 гр. картофено пюре
4 гр. прясна мая
щипка сол
130 гр. хладка вода

Начин на приготвяне:
В купичка се разтварят маята и солта в хладка вода. Лопрофин-а се изсипва в дълбока купа, прибавя се разтворената мая и се разбива с миксер до получаване на хомогенна смес /трябва да е с гъстотата на кексово тесто/. След това се прибавя картофеното пюре и отново се разбива с миксер. Купата се покрива с полиетилен и се оставя да втасва 1 час на топло.
Пържи се в сгорещено олио като се взема със супена лъжица от сместа и се сипва в олиото. След изпържването се оставят да се изцедят върху кухненска хартия.

Понички от “Лопрофин”
Необходими продукти:
100 гр. LOPROFIN
1/2 с.л. олио
10 гр. захар
5 гр. прясна мая
100 гр. хладка вода
5 гр. конфитюр

Начин на приготвяне:
В купичка се разтварят маята, водата, олиото и захарта. В дълбока купа се изсипва Лопрофин-а и се прибавя разтворената мая. Разбива се с миксер до получаване на хомогенна смес. След това се прибавя конфитюра и отново се разбива с миксер.
Оставя се да втасва 1 час и се пържи в сгорещено олио, като се сипва със супена лъжица от сместа. След изпържването поничките се оставят да се изцедят върху кухненска хартия.
По желание се поръсват с пудра захар или топинг.

КИФЛИЧКИ
225 г Rite–Diet Low Protein Baking Mix
2 х 5 мл чаени лъжички (2 равни чаени лъжички) Rite–Diet Gluten-Free Baking Powder
50 г растителен маргарин
50 г кристална захар
50 мл вода
Фурна: 220оС

Начин на приготвяне:
Смесете Baking Mix и Baking Powder. Разтрийте с мазнината, докато сместа наподоби хлебни трохи. Размесете с кристалната захар. Добавете достатъчно вода, за да се получи меко тесто. Месете върху набрашнена повърхност, докато се получи гладко тесто. Оформете кора с дебелина 1 см и нарежете с формички. Наредете върху леко намазнена хартия за печене и печете около 15 минути.

ХЛЕБЧЕТА
Получават се 2 х 450 г хлебчета
500 г (1 пакет) Rite–Diet Low Protein Baking Mix
500 мл вода 40оС (с телесна температура)
2 равни 5 мл-чаени лъжички суха мая
или: 15 г прясна мая
1 равна 5 мл-чаена лъжичка захар
1 равна 5 мл-чаена лъжичка сол (ако позволява диетата)
Фурна: 230оС

Начин на приготвяне:
С две намазнени форми за хлебчета 15 см х 10 см х 7.5 см ще постигнете най-добри резултати.
1. Разтворете маята със захарта в около 1/4 от топлата вода. Оставете я на топло място докато се получи пяна – около 10 минути.
2. Смесете Baking Mix и солта (ако се използва). Добавете разтворената мая и останалото количество вода.
3. Разбърквайте внимателно, като използвате дървена лъжица или миксер, докато се се образува гъсто тесто (1 – 2 минути). Не месете повече.
4. Разделете тестото на две еднакви половини. Намажете с мазнина отгоре, покрийте го с намазнен полиетилен и го оставете на топло място, докато тестото достигне ръба на формата (25 – 30 минути).
5. Печете в центъра на фурната за 25 – 30 минути, докато се получи твърда кора.
6. Оставете хляба във формата за 5 минути, докато изстине преди да го извадите от нея.
© Designed By DiD 2010-2018