![]() |
Вие сте тук > �������������� |
![]() |
|
Десерти
Торта с конфитюр Необходими продукти: 150 гр. захар 300 гр. брашно 150 гр. маргарин 3 ч.л. бакпулвер 4 ч.л. яйчен заместител 225 мл. вода, смесена с няколко капки ванилия Начин на приготвяне: Всички съставки се смесват в посочения ред и се разбиват с миксер до получаването на кексово тесто. Пече се в предварително намазана тава за 20 минути на 190 градуса. След като изстине се разрязва на два блата, намазва се с конфитюр и отново се залепя. Поръсва се с пудра захар и цветни пръчици. Обикновени бисквити Необходими продукти: 50 гр. масло 50 гр. маргарин 50 гр. пудра захар 175 гр. брашно 3 с.л. студена вода Начин на приготвяне: Продуктите се смесват постепенно в посочения ред. Полученото тесто се разточва и се нарязва на ромбчета/фигурки. Нареждат се в тава и всяко се пробожда с вилица. Пекат се 20 минути на 150 градуса. Английски чаени бисквити Необходими продукти: 500 гр. брашно 100 гр. краве масло (маргарин) 150 мл. разтворено мляко LP-Drink Milupa щипка сол 1 ч. ч. захар кората на 1/2 лимон 1 пакетче ванилия Начин на приготвяне: В дълбок съд се сипва брашното. Към него се добавят останалите продукти. Замесва се тесто. Разточва се на пласт с дебелина около 1 см. Изрязват се парчета с формички за сладки. В тава се поставя хартия за печене. Подреждат се изрязаните сладки. Пекат се в предварително загрята фурна, до порозовяване на 180 градуса. След като изстинат се слепват със сладко. Поръсват се по желание със захарни пръчици. Можете да видите снимки тук: Снимка 1, Снимка 2, Снимка 3 Мраморни кексчета Необходими продукти: 20 гр. яйчен заместител, смесен с 40 мл. вода 200 гр. захар 1 пакетче ванилена захар 3 капки ванилена есенция 140 мл. минерална вода 180 мл. олио 400 гр. брашно 1 пакетче бакпулвер 1 с.л. какао, размито с 2 с.л. вода Начин на приготвяне: Към добре разтворения яйчен заместител във вода се прибавят захарта и ванилията. Олиото се смесва с водата и бавно се добавя към сместта. След това, смесеното с бакпулвер брашно се прибавя по малко, докато се получи консистенция на гъст крем. Получената смес се разделя на две и към едната половина се прибавя какаовата смес. В предварително намазнените формички за кекс се изсипва с лъжица първо от едната смес, а после от другата и така се редуват, докато се напълни формичката до половината. Пекат се 25 мин. на 180 градуса. След като изстинат се намазват с глазура, приготвена от 100 гр. пудра захар и 1 с.л. вода и се поръсват с цветни захарни пръчици. Коледни сладки Необходими продукти: 150 гр. брашно 60 гр. захар 1 пакетче ванилена захар 5 гр. яйчен прах, разтворен в 30 мл. вода 75 гр. масло 1 лимон пудра захар Начин на приготвяне: От брашното и захарта се оформя кладенче, по ръба на което се разполага маслото на малки парченца, а в центъра се изсипва яйчения заместител. Омесва се гладко тесто, разточва се и се изрязва с формички. Сока на един лимон се размива с малко пудра захар и с получената смес се намазват сладките. Пекат се 10-15 минути на 200 градуса. Докато са още топли се намазват с мармалад и се слепват едно с друго. |
Събития
5-8.X.2017г
ESPKU конференция в Hell, Норвегия. 28.02.2015г
Ден на редките болести (програма) 28.Юни
Международен PKU ден |
ESPKU конференция във Венеция, Италия.