Вие сте тук > �������������� Открийте ни във facebook   карта   връзки   форум


Десерти

Торта с конфитюр
Необходими продукти:
150 гр. захар
300 гр. брашно
150 гр. маргарин
3 ч.л. бакпулвер
4 ч.л. яйчен заместител
225 мл. вода, смесена с няколко капки ванилия

Начин на приготвяне:
Всички съставки се смесват в посочения ред и се разбиват с миксер до получаването на кексово тесто. Пече се в предварително намазана тава за 20 минути на 190 градуса. След като изстине се разрязва на два блата, намазва се с конфитюр и отново се залепя. Поръсва се с пудра захар и цветни пръчици.

Обикновени бисквити
Необходими продукти:
50 гр. масло
50 гр. маргарин
50 гр. пудра захар
175 гр. брашно
3 с.л. студена вода

Начин на приготвяне:
Продуктите се смесват постепенно в посочения ред. Полученото тесто се разточва и се нарязва на ромбчета/фигурки. Нареждат се в тава и всяко се пробожда с вилица. Пекат се 20 минути на 150 градуса.

Английски чаени бисквити
Необходими продукти:
500 гр. брашно
100 гр. краве масло (маргарин)
150 мл. разтворено мляко LP-Drink Milupa
щипка сол
1 ч. ч. захар
кората на 1/2 лимон
1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:
В дълбок съд се сипва брашното. Към него се добавят останалите продукти. Замесва се тесто. Разточва се на пласт с дебелина около 1 см. Изрязват се парчета с формички за сладки.
В тава се поставя хартия за печене. Подреждат се изрязаните сладки.
Пекат се в предварително загрята фурна, до порозовяване на 180 градуса.
След като изстинат се слепват със сладко. Поръсват се по желание със захарни пръчици.
Можете да видите снимки тук: Снимка 1, Снимка 2, Снимка 3

Мраморни кексчета
Необходими продукти:
20 гр. яйчен заместител, смесен с 40 мл. вода
200 гр. захар
1 пакетче ванилена захар
3 капки ванилена есенция
140 мл. минерална вода
180 мл. олио
400 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 с.л. какао, размито с 2 с.л. вода

Начин на приготвяне:
Към добре разтворения яйчен заместител във вода се прибавят захарта и ванилията. Олиото се смесва с водата и бавно се добавя към сместта. След това, смесеното с бакпулвер брашно се прибавя по малко, докато се получи консистенция на гъст крем. Получената смес се разделя на две и към едната половина се прибавя какаовата смес.
В предварително намазнените формички за кекс се изсипва с лъжица първо от едната смес, а после от другата и така се редуват, докато се напълни формичката до половината.
Пекат се 25 мин. на 180 градуса.
След като изстинат се намазват с глазура, приготвена от 100 гр. пудра захар и 1 с.л. вода и се поръсват с цветни захарни пръчици.

Коледни сладки
Необходими продукти:
150 гр. брашно
60 гр. захар
1 пакетче ванилена захар
5 гр. яйчен прах, разтворен в 30 мл. вода
75 гр. масло
1 лимон
пудра захар

Начин на приготвяне:
От брашното и захарта се оформя кладенче, по ръба на което се разполага маслото на малки парченца, а в центъра се изсипва яйчения заместител. Омесва се гладко тесто, разточва се и се изрязва с формички. Сока на един лимон се размива с малко пудра захар и с получената смес се намазват сладките. Пекат се 10-15 минути на 200 градуса. Докато са още топли се намазват с мармалад и се слепват едно с друго.

© Designed By DiD 2010-2018