Вие сте тук > �������� Открийте ни във facebook   карта   връзки   форум


Супи

Червена леща с къри
Необходими продукти:
100 гр. червена леща (предварително сварена)
500 мл. зеленчуков бульон
? ч.л. куркума
2-3 с.л. масло
1 глава лук
2 скил. Чесън
2 ч.л. кимион
2 ч.л. кориандър
400 гр. домати от консерва
125 мл. кокосово мляко
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Зеленчуковият бульон се кипва и към него се прибавят лещата и куркумата. След това се добавят предварително запържените лук, чесън, кимион, кориандър и домати. Накрая се добавя кокосовото мляко и черния пипер. Оставя се да кипне и се сваля от котлона.
100 гр. сварена червена леща съдържат 435 мг ФА и 278 мг тирозин

Шарена зеленчукова супа
Необходими продукти:
3 картофа
2 големи моркова
100 гр. грах
150 гр. зелен фасул
1/4 зелка
2 домата
1 чушка
1 кубче зеленчуков бульон
дафинов лист
няколко коренчета магданоз
сол, черен пипер, олио

Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците. Сипете в тенджерата 2 л вода с 3-4 супени лъжици олио. Щом кипне, сложете вътре зеленчуците, зеленчуковия бульон, дафиновия лист и коренчетата магданоз. Оставете супата да ври, докато омекнат всички зеленчуци. Подправете със сол, смлян черен пипер и малко брашно по желание. Супата става особено приятна и вкусна на следващия ден, когато ароматът на всички зеленчуци се е смесил.


Студена доматена супа
Необходими продукти:
4 домата
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 с.л. галета (натрошени препечени филийки)
6 с.л. олио
1 малка краставица
3 скилидки чесън
10-12 маслини
магданоз, лед, сол

Начин на приготвяне:
Три от доматите се нарязват на едро, а чушките – на ивици (като няколко от тях се заделят настрана). Пасират се на пюре. Прибавят се галетата, олиото, счуканият чесън и се долива вода – да се получи около 4 чаени чаши течност. Тя се оставя да преседи няколко часа в хладилника. Преди да се поднесе студената супа, се прибавят краставицата – нарязана на кубчета, останалият домат – на кръгчета, маслините – на половинки, ивичките на чушките, ситно нарязан магданоз и бучки лед.

© Designed By DiD 2010-2018